Skip to content
Poklicna gasilska enota Celje

Poklicna gasilska enota Celje je organizirana skladno s zakonskimi predpisi. Merila določajo kategorizacijo teritorialnih gasilskih enot na osnovi naslednjih parametrov: števila prebivalcev in tipa naselja; za dodatno opremljenost gašenja požarov v naravnem okolju pa še: delež gozdnih površin in površino požarne ogroženosti gozdov.
Poklicna gasilska enota Celje je na podlagi prej navedenih meril kategorizirana v VI. kategorijo gasilskih enot, tip enote 3. Skladno z Odlokom o organiziranju javnega zavoda Poklicna gasilska enota Celje, je zavod organiziran kot poklicna gasilska enota.

Poklicna gasilska enota Celje ima zaposlenih 55 poklicnih gasilcev. Delo je organizirano v štirih izmenah tako, da imata tri izmeni teoretično 14 gasilcev, ena pa 13 gasilcev. Od tega dva gasilca dežurata na Avtocestni bazi na Vranskem za reševanje v predorih. Operativna pripravljenost moštva, oziroma operativno delo v zavodu se izvaja v izmenah, po ruskem turnusu 12-24, 12-48 ur, menjava izmen je ob 7.00 in 19.00 uri. S taktičnega vidika smo sposobni delovati takoj po pozivu v času ene minute.

Naš vozni park je sodoben in šteje 25 vozil. Od tega je eno vozilo vlečno (Argo), dve sta osebni vozili (VW T-Roc in VW Tiguan), štiri vozila so specialna (kombi Ford Tranzit, Mercedes Atego, Hyundai Kona, VW Amarok), eno vozilo je starodobnik (več o avto lestvi si preberite pod zavihkom razstavnega paviljona), ostala so delovna-tovorna. Imamo tudi pet priklopnikov in tri čolne. Naše čolne pa običajno polnijo tjulnji, to je potapljaška skupina Poklicne gasilske enote Celje, ki šteje 20 operativnih gasilcev-potapljačev. Za lažje reševanje in iskanje poškodovancev izpod ruševin, pa nam je v pomoč gasilsko reševalna psička Cory.

Back To Top